Karins födelsedag

Det är inte varje dag ens stora kärlek fyller 40 år. Hon tycker förstås inte att det är så mycket att fira, men det tycker jag. Jag tycker att alla födelsedagar är värda att fira med pompa och ståt. Jag har liksom aldrig vuxit ur det där med att tycka att det är roligt att fylla år, och därför tycker jag att min frus födelsedag är rolig också. En annan sak som jag tycker är roligt är att köpa presenter, och nu när Karin fyllde jämnt så tänkte jag att jag skulle slå på stort och köpa något lite dyrare. Inte för att priset är det viktiga när man köper presenter, men det finns ju mycket fint som jag skulle vilja ge men där jag känner att det inte riktigt är motiverat att betala så mycket. Så nu slog jag till och köpte ett fint halsband till Karin.

Det är ett halsband som har en lång kedja och en berlock i form av ett silverhjärta, men det är alltså inte ett hjärta så som man brukar se på halsband utan ett människohjärta, alltså ett sådant som vi har i kroppen. Ett anatomiskt hjärta. Det låter kanske inte så vackert men det är verkligen väldigt fint. Halsbandet har också en liten bricka på kedjan där det står ”ab imo pectore” som betyder ”ur hjärtats djup”. Och det är ju så jag känner för henne. Jag älskar Karin från djupet av mitt hjärta och då tyckte jag att det var ett passande halsband, och hon blev verkligen väldigt glad över det. Jag brukar lyckas bra med presenter, men den här gången tror jag att jag träffade jackpotten.

Jag beställde halsbandet från Blingit och det är av märket Björg, designat av norskan Bjørg Nordli-Mathisen. Hon har gjort många vackra smycken måste jag säga, men det anatomiska hjärtat är verkligen lite extra speciellt. Det fanns också halsband med olika texter på som var fina eller roliga, som till exempel:

• Even when I’m wrong I’m right (som i och för sig hade passat ganska bra till Karin, hehe)
• When nothing goes right, go left
• You are going to make it
• I have the simplest taste, I’m always satisfied with the best
• Deep inside you know the truth
• You make the sun come out

Jag tycker att det är lite roligt när smycken är mer än bara smycken. Släng på en liten fras och det blir så mycket mer. Det får liksom en mycket mer personlig betydelse. Och om själva smycket i sig är lite annorlunda och personligt (som det anatomiska hjärtat) så är det ännu bättre. Tur att Karin tycker likadant. Smak är ju så individuellt men vi har ganska lika smak och det underlättar ju verkligen när man ska köpa presenter. Jag skulle i och för sig aldrig få för mig att köpa kläder eller skor eller något sådant till henne, men när det gäller smycken så vet jag vad hon uppskattar. Och det är ungefär samma sak som jag gillar.

Man vill ju ändå köpa något som man själv tycker är fint också, för presenten är ju ändå från mig och då ska det synas tycker jag. Att köpa något till någon för att personen önskar sig det trots att man själv kanske inte gillar det är väl också en fin gest, men sådana saker tycker jag att man kan köpa till sig själv istället. Jag föredrar att ge bort presenter som betyder något både för mig och för den som får presenten. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *